Maak een afspraak

Taping

Bij taping kan het gaan over twee technieken van tapen. Eenerzijds heb je het kinesiotapen, die je meestal herkent aan de verschillende kleuren en anderzijds het Klassieke tapen dat gebruik maakt van witte tape.

 

Kinesiotape is een rekbare tape die gelijkaardig is aan de huid. De tape verbetert de circulatie en vermindert de druk, daardoor ontstaat al snel pijndemping. Door de afname van de pijn, kun je sneller en beter bewegen, wat het genezingsproces alleen verder bevordert. Deze methode van tapen wordt vooral bij sporters gebruikt om de spieren en gewrichten te ondersteunen. Kinesiotape kan ook nog voor andere doelen gebruikt worden. Het kan gebruikt worden ter ondersteuning van littekenweefsel na een operatie of voor het stimuleren van de lymfebanen wanneer er vocht opgehouden wordt in een lidmaat.

 

Bij het klassiek tapen wordt de beweging van een gewricht maximaal beperkt om zo de spieren en ligamenten te beschermen. Dit wordt voornamelijk toegepast na het verzwikken van een gewricht.